BOA går in med en del av grundplåten till Matmissionen – en social supermarket

Matmissionen är Nordens första sociala supermarket som möjliggör arbetsträning, bidrar till minskat matsvinn och ger ekonomiskt utrymme för personer som lever i ekonomisk utsatthet. Butiken öppnade i Stockholm, Rågsved, december 2015 men fick stängas redan i mars 2016 efter en brand.

Vi på BOA tycker att Matmissionen är en viktig verksamhet i en cirkulär ekonomi för ett hållbart samhälle och vi kan nu informera om att BOA går in med del av grundplåten till Matmissionens nya butik, tillsammans med andra medfinansiärer. Den nya butiken öppnas 27 september 2016 i Stockholm, Veddesta. Medgrundare till butiken är Axfood.

Sortimentet i butiken kommer att bestå av donerat livsmedelsöverskott och varorna i Matmissionen kommer att vara nära bäst-före-datum, eller av annan orsak inte möjliga att sälja i en vanlig butik.

Alla får handla i butiken men om man lever i ekonomisk utsatthet kan man få medlemskap i Matmissionen och därmed rabatt på varorna. Det här kan möjliggöra att personer som har det tufft ekonomiskt upplever minskad ekonomisk stress och får ökad tillgång till varierad kost. Samtidigt bidrar Matmissionens butik till minskat matsvinn och då också en positiv miljöpåverkan.

Här kan ni se en film om Matmissionens arbete och första butik, ett samarbete mellan Axfood och Stockholms stadsmission.

Det känns värdefullt att kunna bidra till verksamheten och vi ser fram emot öppningen av Matmissionens nya butik!

Mer information om Matmissionen finns här

matmissionen_rund_cmyk-web

×

Comments are closed.